Seed Factory

een plaats die ideeën stimuleert!
Home / Seed Factory

Seed Factory gebruikt een eenvoudig en doeltreffend concept: de synergie en complementariteit van de vaardigheden van de ondernemingen die er zijn gevestigd. Elk van aanwezige organisaties werd gekozen omwille van:

  • de wil om een nauwkeurig aangegeven tijdsbestek te gebruiken.
  • de algemeen gekende knowhow.
  • de kunde om geavanceerde technologie aan te wenden.
  • de synergie en complementariteit die de organisatie met de andere aanwezige organisaties heeft.

Seed Factory, gevestigd op 2000m2, met een forum van 400 mom tot 100 personen voor persconferenties en business-to-business evenementen te ontvangen, biedt een gezellige ruimte specifiek voor beroepen in de communicatiesector aan.

Op maat gemaakte structuur voor ondernemingen die in de communicatiesector actief zijn. We bieden ruimte van het private “Loft” of gedeelde type (co-working) aan. Onze kantoren zijn volledig uitgerust: meubilair, internet, WiFi, telefonie, FaxToMail, scanner, kopieermachine, printer in een netwerk staan allen ter uwer beschikking. We kiezen uw werkruimte samen uit naar gelang de behoeften of eisen van het moment. De opzegtermijn is zelden langer dan drie maanden. Eenvoud en transparantie, geen ingewikkelde contracten, één facturering voor de ruimte en één facturering voor de diensten. Dankzij onze “all in” formule (uitgezonderd: elektriciteit, gas, water en belastingen) houdt u controle over uw uitgaven en budget.

De professionele omgeving is veel meer dan alleen een werkplaats. Vergaderzalen, informele ontmoetingsruimten op twee etages, een cafetaria, een expositie- en ontvangstruimte. We maken van een werkplaats een performante professionele ruimte.

De professionele omgeving is veel meer dan alleen een werkplaats. Vergaderzalen, informele ontmoetingsruimten op twee etages, een cafetaria, een expositie- en ontvangstruimte. We maken van een werkplaats een performante professionele ruimte.

Alles wat de levenskwaliteit buiten het werk bevordert is in de onmiddellijke omgeving van uw toekomstig kantoor te vinden. Een werkomgeving specifiek voor bureaus inzake communicatiestrategieën, brand agencies, agency web, mobiele agentschappen, social mediabureaus, creatieve bureaus, POS-agentschappen, PR-bureaus, start-up in ergonomie voor tablets, enz…

Seed Factory is veel meer dan een huisvesting voor uw communicatie-activiteiten. Seed Factory biedt u toegang tot de expertise en knowhow van zijn 30 partners. Uw operationele en strategische vragen zullen aldus steeds worden beantwoord. Haal voordeel uit onze persoonlijke begeleiding om uw bedrijfsideeën in een duurzaam commercieel succes om te zetten dankzij uw “peters” die ter plekke aanwezig zijn. Enkele strategische diensten – analyse van het bedrijfsmodel – marktanalyse – analyse van het financieel plan – evaluatie van de marketing-/ communicatiestrategie – concrete hulp op gebied van public relations – concrete hulp op gebied van marketing – concrete hulp op gebied van handel.

Dagelijkse bijstand is een onderdeel van onze aanbieding: we verdelen de post, ontvangen uw leveranciers, beantwoorden in uw plaats telefoonoproepen, doen uw dringende zendingen op de post, aanvaarden uw aangetekende stukken tijdens uw afwezigheid en installeren uw klanten en prospecten in een van onze 6 vergaderzalen. Hebt u nood aan administratieve bijstand of extra logistiek? Onze drietalige secretaresse staat ter uwer beschikking voor kleine taken. Onze diensten omvatten:

Company domiciliation or official registered address
Private office rent
Co-working office rent
Insurances: office insurance, theft, fire, water damages
Dedicated and personal telephone number
Telephone Answering Service – Personal staff at answering in the name of your company
Multilingual Team at disposal
Aastra telephones: call forwarding , voicemail, displays, call conference, FaxToMail…
High internet access + VPN + routers + firewall and Internet Secured Wireless Access points
Up-market office furniture Speed rack and design building decorations
Print/Scan/Copy Network color machines DIGITEC
Use of common areas (kitchen, waiting area, meeting rooms)
Daily cleaning of your office and common parts
Heating, electricity, water & estate taxes not included
Security system: alarm & Securilink monitoring
Maintenance of the whole dedicated infrastructure
Snack, sweet drinks and water
6 meeting rooms in free use
2 business speed datings a year
2 communication-design expo a year
Access to the building 7/7d & 24/24h

Networking is meer dan ooit een essentieel element in de zakenwereld. We brengen u in contact met personen (klanten, sponsors, investeerders) die in de toekomst een belangrijk aandeel in de verdere ontwikkeling van uw bedrijf zullen hebben. We organiseren 3 tot 4 keer per jaar vernissages, exposities, business “speed dating” om uw bedrijfspotentieel te verhogen en samen aan nieuwe concepten en afzetgebieden te werken.
→ Open Innovation (TED.com)

Hoge snelheid internet

Gratis gebraden koffie

Dagelijks onderhoud

Toegang tot gebouwen 24/7

Printers van professionele kwaliteit

Receptie

Bieren van de ambacht van de tap

Professionele evenementen en informele meetings

Unieke gemeenschappelijke ruimtes

Telefooncellen

Fruitig koud water

Beheer van post en pakjes

Fietsenstalling

Gemeenschapsleiders

Kantoorbenodigdheden

Globaal netwerk

een bijzondere plaats

Het begrip 'Plaats’

Alle grootsteden in het Westen ondergaan een industriële achteruitgang. Er is niet enkel achteruitgang bij de grote industrietakken, maar tevens bij de vakmannen waarbij de activiteit is vervangen door massaproductie. Voor elke kleine onderneming die verdwijnt, wordt een gebouw buiten dienst gesteld wat binnenkort tot een stedelijke woekering zal leiden. Zodoende worden de vroegere industriewijken kandidaten om gerecycleerd te worden. Maar tot aan de jaren 60, was het sociaal ondenkbaar en economisch moeilijk om opnieuw in deze verlaten industriewijken te investeren. Nu dat het stedelijk habitat zich in termen van minimum aantal vierkante meter uitdrukt, zijn deze ongebruikte grote plaatsen klaar voor een tweede leven. Ze zorgen eerst voor ideeën bij artiesten en vervolgens aan iedereen die voorrang aan de beschikbare ruimte geeft. En vervolgens aan de zogenaamde gemiddelde klasse en ondernemingen die het voordeel van de stadsligging opnieuw ontdekken na aan de trek naar de voorsteden te hebben deelgenomen. De loft is bovenal een dure plaats.

Het begrip ‘Herinnering’

De stadsarchitectuur van kantoren heeft het vagevuur verlaten. De architecten weten dat de ligging in het stadscentrum een hoger kwaliteitsniveau voorschrijft in overeenstemming met de prijs van de ligging. De stadsarchitectuur van kantoren heeft gebroken met de middelmatigheid. Hij biedt bijna alles aan zijn bewoners: comfort, licht, natuur, ruimte. Hij biedt zelfs esthetiek aan de voorbijgangers. Het enige waar men niet zo eenvoudig over kan beschikken, is de herinnering van de plaats. Het is enkel de loft zelf, die door zijn vroegere activiteiten wordt gerespecteerd, die deze herinnering kan reconstrueren.

Het begrip ‘Weerstand’

Het recycleren van verlaten industriewijken is tot op de dag van vandaag in strijd met stadsontwikkeling. Deze optie wordt nauwelijks genomen door personen die hun stempel op de stad willen drukken.De tijden zijn veranderd en we zien dat de renovatie van een spinnerij in Noord-Frankrijk of de inrichting van een advocatenbureau in een brasserie tevens een architecturaal en stedenbouwkundig werk is.Telkens wanneer een loft wordt gevestigd, leeft de stad een beetje op. Zelfs al maakt de loft vandaag deel uit van het stadslandschap, aanvankelijk had de loft een bepaalde geur van weerstand.