Boobs Art

23 maart 2017
Home / Expos / Boobs Art

seed_boobs

Uit onderzoek blijkt dat tussen één vrouw op vier en één vrouw op acht getroffen zal worden door borstkanker en dat aantal neemt steeds toe. Het is dan ook een omvangrijk maatschappelijk probleem. Parallel hieraan nemen de genezingskansen sterk toe en is de voorspellende geneeskunde aan een opmars bezig. Een vaststelling die we zeker niet onder stoelen of banken mogen steken.

Boobs Art is dan ook een bijdrage aan die boodschap. Het Huis van het Beeld wil het louter culturele aspect van haar tentoonstellingen uitbreiden om het thema borstkanker haast als een humanitaire zaak te behandelen. De vrijpostige stijl van de tentoonstellingen van het Huis van het Beeld blijft onaangetast waardoor het dramatische karakter van thema wat afgezwakt wordt.

Boobs Art is een thematentoonstelling over het kunstzinnige van borsten die altijd al een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest zijn. U kunt er de meest belanghebbende creaties bewonderen. Naast de werken van enkele grote namen als Louise Bourgeois, de grote Franse beeldhouwster, vinden we onder meer werken van heel wat vrouwelijke artiesten die getroffen zijn door de ziekte. Tot slot ziet u ook de ietwat verrassende tatoeages die na een operatie worden aangebracht of kunt u kijken naar opmerkelijke sensibiliseringscampagnes over het onderwerp …

Vernissage 23 maart 2017